336723367133670

Politikai hirdetések

Országgyűlési képviselő-választás, politikai reklám hirdetéseivel kapcsolatos tudnivalók
2022, Williams Televízió, Vecsés


2021. január 11. napján került közzétételre az igazságügyi miniszternek a 2022. április 3. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás és országos népszavazási eljárások határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 1/2022. (I. 11.) IM rendelete.

A rendelet 27. §-a kimondja, hogy a kampányidőszak 2022. február 12-től 2022. április 3-án 19.00 óráig tart.


A médiatörvényben meghatározott fogalma szerint a politikai reklám: valamely párt, politikai mozgalom vagy a kormány népszerűsítését szolgáló vagy támogatására ösztönző, illetve azok nevét, célját, tevékenységét, jelszavát, emblémáját népszerűsítő, a reklámhoz hasonló módon megjelenő, illetve közzétett műsorszám. A Williams Televízió lehetőséget biztosít minden, a televízió vételkörzetébe tartozó településen, a Helyi Választási Bizottság által, jogerősen nyilvántartásba vett, valamennyi jelölő szervezet és független jelölt számára, hogy politikai reklámot sugározhasson, az egyenlő feltételek biztosítása érdekében a televízió csatornáján.


Televíziónk a törvényben meghatározott módon, a politikai reklámokat ingyenesen teszi közzé, betartva az esélyegyenlőségre és az egyenlő feltételek biztosítására vonatkozó szabályokat.
A politikai reklámokat a televíziónk: 2022 március 01- és 2022 április 02-án 24 óráig, naponta 10.50, valamint 20.30 perces kezdettel teszi közzé.
A választás napján politikai reklámot nem sugárzunk.
A politikai reklámok hossza nem haladhatja meg alkalmanként a 60 másodpercet.
A reklámspotokat, illetve a képújság megjelenéseket, a jelölteknek, jelölő szervezeteknek, illetve pártoknak kell biztosítani, és eljuttatni a Williams Televíziónak, személyesen vagy adathordozón, vagy elektronikus, vagy email küldő alkalmazással.


Műszaki paraméterek: reklámspot
Képarány 16:9
Formátum: .mp4
Felbontás minimum 720 p
Lehetőség van képújság hirdetés (plakát) megjelenítésére is. (30mp)
Műszaki paraméterek: képújság
Képarány 16:9 Csak fekvő formátum.
méret: 1920x1080 p
Sugárzása/db : ingyenes (+szerkesztési díj)
Politikai reklám közzétételekor a közzététel megrendelőjét egyértelműen meg kell nevezni.
Politikai reklámot televíziónk csak akkor tesz közzé, ha az megfelel a választási eljárásról szóló törvényben foglaltaknak, illetve a rádiózás és a televíziózásról szóló törvény, valamint a televízió által kért műszaki paramétereknek.


A politikai reklám sugárzását megtagadhatja televíziónk, ha a műsor személyiségi jogot, vallási és etikai hovatartozást sértene, vagy közerkölcsbe ütközik.


A politikai reklám tartalmáért a médiaszolgáltató nem felel, hiszen tartalmát nem a médiaszolgáltató állítja össze.
A választási reklámokkal kapcsolatban felvilágosítást a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, illetve a 06-29-352-362 telefonszámon lehet kérni, hétfőtől péntekig, 9-12h, illetve 14-17h-g.


A szerkesztőség címe: Vecsés, Telepi út 83.

2022. január 23.

Kortye Vilmos
Williams Televízió tulajdonos