336723367133670

Történet

004A Williams Televízió 2001 júniusában alakult meg családi vállalkozásként, mely akkor még Williams Kép- és Hangstúdió néven volt ismert.

Elsősorban Vecsésen forgattunk kisebb-nagyobb rendezvényeket, melyeket az akkori Pátria TV adásain belül tűztünk műsorra. Ezekből a műsorokból állt össze a Vecsési Magazin című adásunk, amely Vecsés város életét mutatja be. A Vecsési Magazin máig meghatározó műsorunk a Williams Híradó mellett.

2005-ben – felismerve egy térségi híradó szükségességét – elindítottuk a Plus29 Magazint, a térség televíziós magazinműsorát, melyben a Dél-Pest vármegyei kistérség híreit, eseményeit foglaljuk össze heti másfél órában.

2006-ban a Williams Televízió közműsor-szolgáltatóvá vált.

A Pátria Televízió csatornáját 2009-ben vettük át. Az addigi UPC csatornakiosztás egy újabb, T-home csatornával egészült ki. 2009. augusztus 15-től így a Williams Televízió immár két szolgáltatónál is saját csatornával rendelkezve sugározta adásait.

Az elmúlt közel 20 év elteltével már tudjuk, akkor jó döntést hoztunk.

A Williams Televízió az adott térség meghatározó szereplőjévé vált. Az önálló gyártású Vecsési Magazint és a Plus29 Magazint a nézők is elfogadták, megszerették, így a műsorok beépültek az adókörzet kultúrájába, társadalmi és közéletébe, valamint gazdaságának mindennapjaiba is.

Az informálisan csatlakozó önkormányzatok (a gyáli, az üllői, a vecsési, a ócsai, a maglódi, a vasadi, és a felsőpakonyi önkormányzatok) szívesen fogadják a többi település híreit, információit is.

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak szűk lakóterületünk híreit osszuk meg nézőinkkel, hanem környező települések eseményeit is feldolgozzuk, különösképp azokat, amik Pest vármegye, Budapest és Magyarország életére is hatással voltak, vannak, esetleg lehetnek.

Célunk a mai napig, hogy olyan független és szabad műsorszolgáltatást folytassunk, melyben fontos a véleménynyilvánítás szabadsága, a tájékoztatás kiegyensúlyozottsága, valamint a nemzeti és egyetemes kultúra értékeinek megjelentetése, a kultúra és a vélemények sokszínűségének érvényre juttatása, elsősorban a 29-es telefonkörzeten belül lakók számára. Az adások segítségével a lakosok jobban megismerik lakóhelyüket, nem utolsó sorban egymást, s a mai kor követelményének megfelelően az elektronikus média segítségével minél előbb, lehetőleg a helyi televízióból értesülnek az őket érintő eseményekről, információkról.

A Williams Televízió vételkörzete napról napra változik, melynek fő oka az új szolgáltatók megjelenése, illetve a régiek átalakulása.

Örömünkre szolgál, hogy a lehetőségeket kihasználva, ezek a számok növekvő tendenciát mutatnak.

Televíziós szolgáltatásunkat kiegészítve 2012-ben elindult a Williams Rádió online adása a képújság csatornája alatt, így még színesebbé tettük adásaink közt lévő, fontos akár napi információkat tartalmazó műsorunkat.

Nézői visszajelzések alapján nézők az elmúlt közel 20 évben megszerették adásainkat, és mára elmondhatjuk azt is, hogy ennyi év alatt ezek szinte beépültek a nézők mindennapjaiba.

Az évek során a Williams Televízió folyamatosan azon dolgozott, hogy a partnertelepülések, illetve a térség fontos híreit minél előbb közzétegye a nézők számára. Számtalan riportot sikerült megosztanunk a „rendes adásidő” előtt, melyet a közösségi oldalainkon még aznap láthattak. Munkatársainknak bár ez plusz feladat, de így a nézők a nagy országos csatornákhoz hasonlóan egy-egy hírről azonnal tudomást szerezhetnek.

A Williams Televízió 2019-ban már közel 60 településre bővítette a vételkörzetét.

Adásainkat a UPC, a DIGI, a T-home digitális, a T-Home IPTV és a Flip csatornáink is elérhetőek már a nap 24 órájában, illetve online is honlapunkon.

2009. augusztus 15-től, a UPC Magyarország kft.-vel kötött szerződés értelmében a Williams Televízió saját csatornahasználatot kapott és így a nap 24 órájában tud adást szolgáltatni. Műsorai mellett így már képújság formájában is tud hasznos információkat szolgáltatni nézőinek.

Az élő adás megteremtésével, a nézőket interaktív módon /telefonon/ is be tudjuk vonni adásainkba. Ezzel a Williams Televízió a térség meghatározó szereplőjévé vált. Az informálisan csatlakozó önkormányzatok szívesen fogadják a változást, hiszen a televízió vezetése a kisrégiós vételkörzet eseményein, tendenciáin túl, koncentrál Pest vármegye, Budapest és Magyarország életére is.